Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMK – Paras korkeakoulu opiskelijalle

Seinäjoen ammattikorkeakoulu on suomalainen laaja-alainen ja yhteisöllinen ammattikorkeakoulu, jossa toiminnan tavoitteena on olla paras korkeakoulu opiskelijalle. Kattava kuuden koulutusalan koulutustarjonta yhdistettynä tasokkaisiin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiopalveluihin mahdollistaa SeAMKin vaikuttavuuden alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Valakia toteutti SeAMKille kaksi lisätyn todellisuuden mobiilisovellusta, SeAMK Virtualin ja SeAMK AR Portalin. Sovellukset löytyvät Androidin ja Applen sovelluskaupoista.

 

Tietoa projektista

Asiakas Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Toteutettu 2019

SeAMK Virtual

SeAMK Virtual -sovellus kulkee käsi kädessä SeAMKin esitteen kanssa tuoden esitteen tueksi virtuaalista sisältöä lisätyn todellisuuden avulla. Sovelluksessa on 3D-kartta, jossa käyttäjä pääsee tutustumaan Kampusalueeseen.

Sovellus sisältää myös pelillistetyn kokemuksen, jossa pelaaja pääsee etenemään SeAMKin Frami F -rakennuksessa vanhojen konsolipelien hengessä.

  

SeAMK AR Portal

Lisätty todellisuus tuo uusia mahdollisuuksia markkinointiin. Googlen ARCore ja Applen ARKit mahdollistavat AR-sisällön tuomisen uusimpiin mobiililaitteisiin ilman printtitunnistetta. Näitä uusia teknologioita tukevat laitteet tunnistavat automaattisesti tasaisia pintoja ja näille pinnoille voidaan tuoda lisätyn todellisuuden sisältöjä.

SeAMK AR Portal -sovellus luo käyttäjälleen ympäristöön sijoitettavan portaalin, jonka avulla käyttäjä pystyy katsomaan esimerkiksi 360-videoita. Sovellus mahdollistaa sen, että käyttäjä voi kulkea mobiililaitteen kanssa portaalin läpi ja siirtyä kokonaan 360-asteen panoraaman sisään.

  

Yksi sisältö, monta alustaa

Valakian käyttämät kehitystyökalut mahdollistavat samojen sisältöjen käytön monella eri alustalla. Esimerkiksi Seinäjoen ammattikorkeakoulun sovelluksia varten luotua Framin alueen 3D-mallia käytettiin Android ja iOS -mobiilialustoilla, PC-pohjaisella kosketusnäytöllä sekä Oculus Go -virtuaalilaseilla. Myös Framilla kuvattuja 360-videoita on käytetty useammassa sovelluksessa.

Samojen sisältöjen käyttö on kustannustehokasta ja eri alustojen hyödyntäminen takaa laajimman näkyvyyden.

 

Kiinnostuitko?