Koodia Suomesta

Koodia Suomesta ry

Koodia Suomesta -yhdistyksen tavoitteena on rakentaa suomalaista yhteiskuntaa ja edistää ohjelmistokehityksen arvostusta Suomessa ja ulkomailla. Yhdistys tuo yhteen kaiken kokoiset ohjelmistoalan yritykset ja yhteisöt eri puolilla Suomea sekä alan ihmiset ammattilaisista aloittelijoihin. Yhdistyksen jäseniin kuuluu jo lähes 250 yritystä ja yhteisöä. Mukaan mahtuu niin perinteisiä ohjelmistokehitystä tekevät yrityksiä, tuotevetoisia erikoisalojen firmoja, digitoimistoja, SaaS-yrityksiä kuin monialayrityksiä ja oppilaitoksiakin.

Valakia suunnitteli yhdistykselle uuden logon ja visuaalisen ilmeen, jonka pohjalta toteutettiin myös uudet nettisivut. Sivusto rakennettiin Valakian omaa WordPress-teemaa käyttäen, jolloin toiminnoissa voitiin huomioida päivittäjien erityistarpeet sekä sivuston tekninen jatkokehitys.

Tietoa projektista

Asiakas Koodia Suomesta ry
Toteutettu Helmikuu 2021
Julkaisujärjestelmä WordPress
Osoite www.koodiasuomesta.fi

Wordpress julkaisujärjestelmänä

WordPress-järjestelmää ja sen lisäosia päivitetään aktiivisesti, näin se pysyy turvallisena ja ajan vaatimusten mukaisena. WordPress on helppo käyttää ja tarjoaa paljon mahdollisuuksia lisätoiminnoille tulevaisuutta silmällä pitäen. Järjestelmä mahdollistaa sivujen reaaliaikaisen editoinnin.

Koodia Suomesta -sivuston toteutus ei nojaa kolmannen osapuolten lisäosien tai teemojen varaan vaan se rakennettiin itsenäiseksi, Valakian omaa WordPress-teemaa käyttäen.

Rakennamme kaiken responsiiviseksi

Responsiivinen ulkoasu mukautuu käyttäjän päätelaitteeseen haluttuun käyttäjäystävälliseen muotoon. Mukautuvuus on tärkeää, koska sivustoja voidaan tarkastella paitsi pöytätietokoneella, niin myös tabletilla tai älypuhelimella.Yhä kasvava osa käyttäjistä vierailee sivustoilla mobiililaitteilla, joten esimerkiksi verkkokaupan käyttökokemukseen responsiivisuudella on tärkeä osa.

Responsiivisuus ei pelkästään näytä hyvältä ja selkeytä käyttäjäkokemusta, vaan se vaikuttaa myös osaltaan hakukonenäkyvyyteen.

Vaikuttavia visuaalisia viestejä

Graafinen ilme on käytössä kaikkialla yrityksen viestinnässä. Hyvä ilme on voimakas, viehättävä ja tarkoitukseensa sopiva – lisäksi sen tulisi kestää aikaa. Kattava ja yhtenäinen ilme luo parhaat onnistumisen mahdollisuudet tavoittaa asiakkaita – sekä nykyisiä että tulevia.

Kiinnostuitko?