Danfoss – virtuaalinen koulutusympäristö

Danfoss kehittää tekniikoita, joiden ansiosta huomisen maailmassa voidaan tehdä enemmän vähemmällä. He työllistävät 26 000 henkeä ja palvelevat asiakkaita yli 100 maassa.

Valakia Interactive Oy tarttui mielenkiintoiseen haasteeseen ja kehitti tiiviissä yhteistyössä Danfossin kanssa virtuaalisen koulutusympäristön. Ympäristössä voi harjoitella Danfoss VACON® 100 taajuusmuuttajan purkamista helposti ja turvallisesti. Virtuaalinen ympäristö on luotu vastaamaan mahdollisimman tarkasti oikeaa ympäristöä ja myös käytettävien työkalujen ominaisuudet on mallinnettu. Esimerkiksi ruuvinvääntimen kärkeä ja pyörimissuuntaa voi vaihtaa käyttötarkoituksen mukaan.

Tietoa projektista

Asiakas Danfoss
Toteutettu Marraskuu 2017
Tekniikka VR – Virtuaalitodellisuus

Virtuaaliteknologiasta apua koulutuksen haasteisiin

Työssä kuin työssä tärkeintä on aina työympäristön turvallisuus. Turvallisuutta rakennetaan työntekijöiden tietoisuutta ja osaamista lisäämällä. Virtuaaliteknologian kehittymisen myötä myös koulutusmahdollisuudet ovat parantuneet. Virtuaaliympäristöt mahdollistavat turvallisen koulutuksen valvotuissa olosuhteissa, joissa voidaan tehdä virheitä ilman että niistä koituu vahinkoa käyttäjälle tai ympäristölle. Virtuaaliympäristöön voidaan luoda monimutkaisiakin järjestelmiä, jotka toimivat todellisten esikuviensa tavoin. Näin virtuaaliympäristössä koetut asiat jäävät käyttäjän lihasmuistiin ja toimivat hyvänä pohjana siirryttäessä oikeisiin ympäristöihin.

Kiinnostuitko?